Home » Onze diensten » Inductiekookplaat aansluiten

Inductie kookplaat aansluiten

Wilt u uw inductiekookplaat in Groningen op professionele wijze laten aansluiten? Schakel dan de hulp in van Elektrotechnisch Installatiebedrijf FIT. Onze erkende elektricien is gespecialiseerd in het veilig aansluiten van een elektrische kookplaat. Maak nu een afspraak.

Wat voor aansluiting is nodig voor een inductiekookplaat?

Om optimaal gebruik te kunnen maken van een inductiekookplaat – en stroomstoringen te voorkomen – is het belangrijk om te beschikken over de juiste aansluiting. Er zijn kookplaten die geschikt zijn voor 1, 2 of 3 fasen. Elektrotechnisch Installatiebedrijf FIT kijkt of u beschikt over de juiste aansluiting en helpt u met het aanleggen van een perilex aansluiting en het uitbreiden van de groepenkast met een kookgroep of fornuisgroep.

Wilt u weten wat het kost om een inductiekookplaat aan te laten sluiten door een erkende elektricien? Bel ons op 050-8508652.

F.A.Q.

Veelgestelde Vragen

u

Wat is een Perilex aansluiting?

Een perilex aansluiting is een elektrische aansluiting die geschikt is voor het aansluiten van apparaten met een hoog vermogen, zoals een elektrische kookplaat. Het grootste verschil met een standaard stopcontact is dat een perilex aansluiting kan namelijk veel meer stroom kan leveren dan een standaard stopcontact. 

u

Heb ik een fornuisgroep in de meterkast?

Een fornuisgroep is 1 groep dat bestaat uit 2 delen. Het zijn 2 blokjes die aan elkaar vastzitten en met 1 hendel gekoppeld zijn. Heeft u een fornuisgroep in uw groepenkast? Dan is uw groepenkast geschikt voor 2-fasen inductiekookplaten.

u

Heb ik krachtstroom nodig voor een inductiekookplaat?

Het antwoord is nee. Krachtstroom wordt vaak verkeerd gebruikt. Krachtstroom is nodig voor apparaten die meer vragen dan de standaard 230 volt. Huishoudelijke apparaten zijn hier niet geschikt voor.

u

Heb ik een krachtgroep nodig voor inductie?

Zeer krachtige inductiekookplaten hebben een vermogen van meer dan 7.360 watt. Voor deze kookplaten heb je een krachtgroep nodig. Een krachtgroep is te herkennen aan een grote kookgroep in de groepenkast. Een kookgroep bestaat uit 4 gekoppelde groepen, die u kan uitschakelen met een lange hendel.

24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Offerte aanvragen inductiekookplaat aansluiten

Bent u benieuwd wat het gaat kosten als een ervaren elektricien uw inductiekookplaat aansluit? U kunt ons bereiken op 050-8508652.

Recensies van klanten

 • review rating 5  Fokko, is een man van kwaliteiten en weet waar hij mee bezig is.. Wat ook erg fijn is als ik ergens een probleempje heb op het gebied van elektriciteit of verlichting dan is Fokko de man die ik bel..En hij zorgt dat het wordt geregeld..Ook voor andere klussen weet hij altijd wel een vakman te vinden die mij weer op weg kan helpen..Fokko is dan ook absoluut een persoon die echt met je mee denkt,zodat je alles kwalitatief en hoogwaardig geregeld krijgt

  thumb Ronnie Weijer

  review rating 5  Fokko is buitengewoon vakkundig. Daarnaast is hij erg vriendelijk en flexibel. Nooit te beroerd om in het weekend of in de avonduren nog even langs te komen!

  thumb Jeroen Nijssen
 • review rating 5  Wegens problemen met verouderde verlichting Fokko ingeschakeld. Een erg fijne ervaring! Meedenkend, professioneel, perfectionistisch, alles in goed overleg met als eindresultaat een vernieuwde, veilige, moderne plafondverlichting. Fokko is vakkundig met hart voor de zaak. Eerlijk, kritisch en betrouwbaar.

  thumb Inge

  review rating 4  Fokko, is een man van kwaliteiten en weet waar hij mee bezig is.. Wat ook erg fijn is als ik ergens een probleempje heb op het gebied van elektriciteit of verlichting dan is Fokko de man die ik bel..En hij zorgt dat het wordt geregeld..Ook voor andere klussen weet hij altijd wel een vakman te vinden die mij weer verder kan helpen..dus iemand die ook mee denkt.

  thumb Ronnie Weijer
 • review rating 5  Fokko heeft ons na onze verhuizing en bij een verbouwing uitstekend van advies gediend. Hij denkt kritisch mee en komt met creatieve oplossingen. Fokko is een uitstekend vakman. Hij stelt hoge eisen aan zichzelf en het eindresultaat. Fokko werkt zorgvuldig en kiest voor duurzame oplossingen. Ingewikkelde electrotechnische problemen zijn voor hem een uitdaging die hij graag aangaat. Aanrader!

  thumb Michiel Jongsma

  review rating 5  Fokko is een echt vakman. Hij denkt mee, komt met inventieve oplossingen en is niet te beroerd om ook in het weekend of in de avond langs te komen. Hij heeft mijn hele badkamer van nieuwe bedrading en verlichting voorzien. Mijn badkamer is FIT proof. Topkwaliteit! Dankjewel Fokko!

  thumb Marc Holterman
Bovenstaande beoordelingen hebben onze klanten geplaatst op Google Mijn Bedrijf. Bekijk hier alle reviews.