Home » Onze diensten » Inductiekookplaat aansluiten

Inductie kookplaat aansluiten

Wilt u uw inductiekookplaat in Groningen op professionele wijze laten aansluiten? Schakel dan de hulp in van Elektrotechnisch Installatiebedrijf FIT. Onze erkende elektricien is gespecialiseerd in het veilig aansluiten van een elektrische kookplaat. Maak nu een afspraak.

Wat voor aansluiting is nodig voor een inductiekookplaat?

Om optimaal gebruik te kunnen maken van een inductiekookplaat – en stroomstoringen te voorkomen – is het belangrijk om te beschikken over de juiste aansluiting. Er zijn kookplaten die geschikt zijn voor 1, 2 of 3 fasen. Elektrotechnisch Installatiebedrijf FIT kijkt of u beschikt over de juiste aansluiting en helpt u met het aanleggen van een perilex aansluiting en het uitbreiden van de groepenkast met een kookgroep of fornuisgroep.

Wilt u weten wat het kost om een inductiekookplaat aan te laten sluiten door een erkende elektricien? Bel ons op 050-8508652.

F.A.Q.

Veelgestelde Vragen

u

Wat is een Perilex aansluiting?

Een perilex aansluiting is een elektrische aansluiting die geschikt is voor het aansluiten van apparaten met een hoog vermogen, zoals een elektrische kookplaat. Het grootste verschil met een standaard stopcontact is dat een perilex aansluiting kan namelijk veel meer stroom kan leveren dan een standaard stopcontact. 

u

Heb ik een fornuisgroep in de meterkast?

Een fornuisgroep is 1 groep dat bestaat uit 2 delen. Het zijn 2 blokjes die aan elkaar vastzitten en met 1 hendel gekoppeld zijn. Heeft u een fornuisgroep in uw groepenkast? Dan is uw groepenkast geschikt voor 2-fasen inductiekookplaten.

u

Heb ik krachtstroom nodig voor een inductiekookplaat?

Het antwoord is nee. Krachtstroom wordt vaak verkeerd gebruikt. Krachtstroom is nodig voor apparaten die meer vragen dan de standaard 230 volt. Huishoudelijke apparaten zijn hier niet geschikt voor.

u

Heb ik een krachtgroep nodig voor inductie?

Zeer krachtige inductiekookplaten hebben een vermogen van meer dan 7.360 watt. Voor deze kookplaten heb je een krachtgroep nodig. Een krachtgroep is te herkennen aan een grote kookgroep in de groepenkast. Een kookgroep bestaat uit 4 gekoppelde groepen, die u kan uitschakelen met een lange hendel.

24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Offerte aanvragen inductiekookplaat aansluiten

Bent u benieuwd wat het gaat kosten als een ervaren elektricien uw inductiekookplaat aansluit? U kunt ons bereiken op 050-8508652.

Recensies van klanten

Wij hebben al vele jaren Fokko als onze elektricien, en zijn uitermate tevreden over het uiterst deskundige en professionele werk dat hij
aflevert. Bovendien is het van een absolute perfectie. Alle verlichting in ons huis is nu mooie en duurzame led verlichting, ook de buitenverlichting, en in de keuken werkt alles prima door de extra aangelegde groepen.Niet te vergeten, altijd gezellig om weer even bij te praten … Absolute top !

M.A.M. van de Weijgaert

Heel erg tevreden met de service van Installatiebedrijf F.I.T.
Niet alleen bekwaam en professioneel, ook gezellig.

In een mum van tijd was de elektrische storing in mijn huis verholpen.

Bedankt Fokko!

Ferenc Horváth

Bovenstaande beoordelingen hebben onze klanten geplaatst op Google Mijn Bedrijf. Bekijk hier alle reviews.