Home » Onze diensten » Inductiekookplaat aansluiten

Inductie kookplaat aansluiten

Wilt u uw inductiekookplaat in Groningen op professionele wijze laten aansluiten? Schakel dan de hulp in van Elektrotechnisch Installatiebedrijf FIT. Onze erkende elektricien is gespecialiseerd in het veilig aansluiten van een elektrische kookplaat. Maak nu een afspraak.

Wat voor aansluiting is nodig voor een inductiekookplaat?

Om optimaal gebruik te kunnen maken van een inductiekookplaat – en stroomstoringen te voorkomen – is het belangrijk om te beschikken over de juiste aansluiting. Er zijn kookplaten die geschikt zijn voor 1, 2 of 3 fasen. Elektrotechnisch Installatiebedrijf FIT kijkt of u beschikt over de juiste aansluiting en helpt u met het aanleggen van een perilex aansluiting en het uitbreiden van de groepenkast met een kookgroep of fornuisgroep.

Wilt u weten wat het kost om een inductiekookplaat aan te laten sluiten door een erkende elektricien? Bel ons op 050-8508652.

F.A.Q.

Veelgestelde Vragen

u

Wat is een Perilex aansluiting?

Een perilex aansluiting is een elektrische aansluiting die geschikt is voor het aansluiten van apparaten met een hoog vermogen, zoals een elektrische kookplaat. Het grootste verschil met een standaard stopcontact is dat een perilex aansluiting kan namelijk veel meer stroom kan leveren dan een standaard stopcontact. 

u

Heb ik een fornuisgroep in de meterkast?

Een fornuisgroep is 1 groep dat bestaat uit 2 delen. Het zijn 2 blokjes die aan elkaar vastzitten en met 1 hendel gekoppeld zijn. Heeft u een fornuisgroep in uw groepenkast? Dan is uw groepenkast geschikt voor 2-fasen inductiekookplaten.

u

Heb ik krachtstroom nodig voor een inductiekookplaat?

Het antwoord is nee. Krachtstroom wordt vaak verkeerd gebruikt. Krachtstroom is nodig voor apparaten die meer vragen dan de standaard 230 volt. Huishoudelijke apparaten zijn hier niet geschikt voor.

u

Heb ik een krachtgroep nodig voor inductie?

Zeer krachtige inductiekookplaten hebben een vermogen van meer dan 7.360 watt. Voor deze kookplaten heb je een krachtgroep nodig. Een krachtgroep is te herkennen aan een grote kookgroep in de groepenkast. Een kookgroep bestaat uit 4 gekoppelde groepen, die u kan uitschakelen met een lange hendel.

24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Offerte aanvragen inductiekookplaat aansluiten

Bent u benieuwd wat het gaat kosten als een ervaren elektricien uw inductiekookplaat aansluit? U kunt ons bereiken op 050-8508652.

Recensies van klanten

 • review rating 5  Via iemand anders bij Fokko terecht gekomen toen we een accuut probleem hadden met een aardschakelaar in onze nieuwe woning, waar het eea aan andere problemen achter weg kwam. Hij kwam dezelfde middag nog langs en heeft het probleem snel en vakkundig verholpen (Oa groepen herschikt). Fokko werkt snel en netjes (echte perfectionist), communiceert goed en is vriendelijk. De kosten vielen ook reuze mee. Gelijk maar even gevraagd of hij binnenkort tijd heeft om de elektra in de schuur ook in orde te maken. Ik zou hem zeker aanbevelen!

  thumb Roderick Van 't Hoog

  review rating 5  Via iemand anders bij Fokko terecht gekomen toen we een accuut probleem hadden met een aardschakelaar in onze nieuwe woning, waar het eea aan andere problemen achter weg kwam. Hij kwam dezelfde middag nog langs en heeft het probleem snel en vakkundig verholpen (Oa groepen herschikt). Fokko werkt snel en netjes (echte perfectionist), communiceert goed en is vriendelijk. De kosten vielen ook reuze mee. Gelijk maar even gevraagd of hij binnenkort tijd heeft om de elektra in de schuur ook in orde te maken. Ik zou hem zeker aanbevelen!

  thumb Roderick Van 't Hoog
 • review rating 5  In mijn jaren 30 woning alle elektra laten vervangen: een nieuwe groepenkast, verplaatsen en aarden stopcontacten en extra groepen. Fokko heeft het kundig en zeer netjes gedaan. Een fijn detail is dat hij alvast enkele lichtpunten had aangesloten. Bij de volgende klussen in huis schakel ik hem zeker weer in.

  thumb W.J.H. Flokstra

  review rating 5  Fokko heeft ons zeer professioneel geholpen! Ik ben erg tevreden over het werk, en de uitgebreide afwerking. Alles is keurig voor elkaar!

  thumb Jos van Opstal
 • review rating 5  Onlangs door Fokko mijn inductie en oven laten aansluiten, nieuwe groepenkast en mijn nieuwe lampen laten ophangen. Fokko levert vakwerk, werkt netjes, is geduldig en betrouwbaar.

  thumb Renate van Veen

  review rating 5  Uitstekende ervaringen met Fokko de Jong. Vernieuwen meterkasten, licht- en kabel adviezen en aanpassingen daarvan. Perfecte service tot in het weekend! Prettige man met verstand van zaken.

  thumb jan erik baarveld
Bovenstaande beoordelingen hebben onze klanten geplaatst op Google Mijn Bedrijf. Bekijk hier alle reviews.