Home » Onze diensten » Groepenkast vervangen

Groepenkast vervangen

Wilt u uw groepenkast op een deugdelijke en professionele wijze laten vervangen? Schakel dan de hulp in van Elektrotechnisch Installatiebedrijf FIT. Uw elektricien heeft meer dan 25 jaar ervaring in het vervangen en/of uitbreiden van groepenkasten. Uiteraard met een volledige garantie van maar liefst 5 jaar.

Bel gerust voor een afspraak en een kosteloos advies naar 050-8508652.

Wanneer een groepenkast vervangen?

Veel oudere woningen in Groningen en omgeving hebben nog een stoppen- of groepenkast die niet voldoet aan de huidige veiligheidseisen. Soms is er zelfs nog geen aardlekschakelaar aanwezig. Een aardlekschakelaar schakelt de stroom uit wanneer er een gevaarlijke stroom naar aarde vloeit. Voor uw veiligheid is een (goed werkende) aardlekschakelaar van essentieel belang dus..

Conform de huidige regels moeten alle groepen in een woning door minimaal 2 aardlekschakelaars van 30 milliampère zijn beveiligd.

Twijfelt u over de staat/veiligheid van uw groepenkast? Bel meteen naar 06-26098835.

Ook de toename van het aantal elektrische apparaten is een reden om de groepenkast te vervangen. Een inductiekookplaat, laadpaal voor een elektrische auto, Quooker, sauna en jacuzzi zijn enkele voorbeelden van apparaten die veel stroom vragen en een aparte groep nodig hebben. Wilt u weten of uw groepenkast vervangen moet worden of dat een uitbreiding voldoende is?

U kunt FIT altijd contacteren voor een vrijblijvend advies.

Hoe we een groepenkast vervangen

Bij vervanging van een groepenkast komt onze elektricien eerst langs voor een kennismaking en een inspectie. De volgende punten worden doorgenomen:

 • wat zijn uw (toekomstige) wensen?
 • hoeveel groepen heeft u nodig? Gaat u bijvoorbeeld nu of in de toekomst zonnepanelen, een inductieplaat en/of een elektrische auto aanschaffen?
 • misschien nog een reservegroep?
 • is een 3-fasen aansluiting voor meer vermogen aan te bevelen?
 • ook wordt de huidige regelgeving m.b.t. de groepenkast uitgelegd.

Na ons bezoek ontvangt u een prijsopgave zodat u precies weet wat de kosten voor de vernieuwing van uw groepenkast zijn.

Voordelen van een Eaton groepenkast

FIT werkt al jaren met groepenkasten van het merk Eaton. Deze betrouwbare en ook mooi vormgegeven groepenkasten zijn van hoogwaardige kwaliteit waarmee u tientallen jaren vooruit kunt. Een Eaton groepenkast is eenvoudig uit te breiden. Extra groepen, waaronder bijvoorbeeld een fornuisgroep, beltrafo of wandcontactdoos zijn in een handomdraai geplaatst.

De voordelen van een Eaton groepenkast op een rij:

 • 5 jaar volledige garantie (via FIT)
 • Modulaire opbouw
 • Flexibel in gebruik
 • Eenvoudig uit te breiden
 • Zowel in 1-fase als 3-fase verkrijgbaar
 • Standaard voorzien van hoofdschakelaar
F.A.Q.

Veelgestelde Vragen

u

Hoeveel groepen heb ik nodig?

Er mag maximaal 3680 Watt aan stroom door 1 groep lopen. Tel het vermogen van alle apparaten die je gaat aansluiten op een groep bij elkaar op en zorg dat ze niet boven de 3,68 kW uitkomen. Doe dit voor elke groep om er achter te komen hoeveel groepen je nodig denkt te hebben.
u

Wat kost het vervangen van een groepenkast?

Wilt u weten wat het vervangen van uw groepenkast gaat kosten? U kunt ons bereiken op 050-8508652.
u

Heb ik een 3 fase groepenkast nodig?

Op het moment dat het gelijktijdige verbruik van uw elektrische apparaten hoger ligt dan 7.360 watt moet u overstappen op een 3 fase groepenkast. Elektrische apparaten met een vermogen van 7,36 kW of meer moeten aangesloten worden op een krachtgroep.
u

Hoe lang duurt het vervangen van een groepenkast?

Houdt er rekening mee dat u enkele uren geen gebruik kunt maken van stroom. Het vervangen van een groepenkast is in de meeste gevallen in een dagdeel uitgevoerd.
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Offerte aanvragen groepenkast vervangen

Bent u benieuwd wat het gaat kosten als een ervaren elektricien uw groepenkast vervangt? U kunt ons bereiken op 050-8508652.

Recensies van klanten

 • review rating 5  Via iemand anders bij Fokko terecht gekomen toen we een accuut probleem hadden met een aardschakelaar in onze nieuwe woning, waar het eea aan andere problemen achter weg kwam. Hij kwam dezelfde middag nog langs en heeft het probleem snel en vakkundig verholpen (Oa groepen herschikt). Fokko werkt snel en netjes (echte perfectionist), communiceert goed en is vriendelijk. De kosten vielen ook reuze mee. Gelijk maar even gevraagd of hij binnenkort tijd heeft om de elektra in de schuur ook in orde te maken. Ik zou hem zeker aanbevelen!

  thumb Roderick Van 't Hoog

  review rating 5  Via iemand anders bij Fokko terecht gekomen toen we een accuut probleem hadden met een aardschakelaar in onze nieuwe woning, waar het eea aan andere problemen achter weg kwam. Hij kwam dezelfde middag nog langs en heeft het probleem snel en vakkundig verholpen (Oa groepen herschikt). Fokko werkt snel en netjes (echte perfectionist), communiceert goed en is vriendelijk. De kosten vielen ook reuze mee. Gelijk maar even gevraagd of hij binnenkort tijd heeft om de elektra in de schuur ook in orde te maken. Ik zou hem zeker aanbevelen!

  thumb Roderick Van 't Hoog
 • review rating 5  In mijn jaren 30 woning alle elektra laten vervangen: een nieuwe groepenkast, verplaatsen en aarden stopcontacten en extra groepen. Fokko heeft het kundig en zeer netjes gedaan. Een fijn detail is dat hij alvast enkele lichtpunten had aangesloten. Bij de volgende klussen in huis schakel ik hem zeker weer in.

  thumb W.J.H. Flokstra

  review rating 5  Fokko heeft ons zeer professioneel geholpen! Ik ben erg tevreden over het werk, en de uitgebreide afwerking. Alles is keurig voor elkaar!

  thumb Jos van Opstal
 • review rating 5  Onlangs door Fokko mijn inductie en oven laten aansluiten, nieuwe groepenkast en mijn nieuwe lampen laten ophangen. Fokko levert vakwerk, werkt netjes, is geduldig en betrouwbaar.

  thumb Renate van Veen

  review rating 5  Uitstekende ervaringen met Fokko de Jong. Vernieuwen meterkasten, licht- en kabel adviezen en aanpassingen daarvan. Perfecte service tot in het weekend! Prettige man met verstand van zaken.

  thumb jan erik baarveld
Bovenstaande beoordelingen hebben onze klanten geplaatst op Google Mijn Bedrijf. Bekijk hier alle reviews.