Home » Onze diensten » Fornuisgroep aansluiten

Fornuisgroep aansluiten

Wilt u een fornuisgroep in Groningen op professionele wijze laten aansluiten? Schakel dan de hulp in van Elektrotechnisch Installatiebedrijf FIT. Onze erkende elektricien is gespecialiseerd in het veilig aansluiten van een fornuisgroep. Maak nu een afspraak.

Veilig de fornuisgroep laten aansluiten

Elektrische kookplaten met een vermogen groter dan 3.680 Watt moeten aangesloten worden op een fornuisgroep – ook wel kookgroep. Heeft u deze niet in de meterkast, dan installeert de elektricien deze meteen voor u.

Perilex aansluiting

Elektrisch keukenapparatuur met een groot vermogen worden niet aangesloten op een 2-polige maar een 5-polige stekker; een zogenoemde perilex aansluiting. De perilex aansluiting wordt vervolgens aangesloten op de fornuisgroep om de juiste hoeveelheid stroom te kunnen leveren. De elektricien van FIT is gespecialiseerd in het aanleggen van een perilex aansluiting en helpt u hier graag mee.

Wilt u weten wat het kost om een fornuisgroep en een perilex aansluiting aan te laten leggen door Elektrotechnisch Installatiebedrijf FIT? Bel ons op 050-8508652.

F.A.Q.

Veelgestelde Vragen

u

Hoe werkt een fornuisgroep?

Een fornuisgroep bestaat uit twee groepen van 16 ampère die mechanisch verbonden zijn met een hendel. De aansluiting van het fornuis op de fornuisgroep wordt geregeld via een Perilex systeem.
u

Hoeveel Watt kan er op een fornuisgroep?

Een fornuisgroep bestaat uit twee groepen van elk 16 ampère. Het maximale vermogen dat aangesloten kan worden op een fornuisgroep is 7360 Watt.
u

Wat is het verschil tussen een fornuisgroep en een krachtgroep?

Een fornuisgroep gebruik je voor apparaten met een maximaal vermogen van 7,3 kW. Een krachtgroep gebruik je voor apparaten met een maximaal vermogen van 11 kW.
u

Moet een fornuisgroep achter een aardlekschakelaar?

Ondanks dat een fornuisgroep uit twee installatieautomaten bestaat wordt deze als één groep aangesloten op een aardlekschakelaar.
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Offerte aanvragen fornuisgroep aansluiten

Bent u benieuwd wat het gaat kosten als een erkende elektricien uw fornuisgroep aansluit? U kunt ons bereiken op 050-8508652.

Recensies van klanten

Wij hebben al vele jaren Fokko als onze elektricien, en zijn uitermate tevreden over het uiterst deskundige en professionele werk dat hij
aflevert. Bovendien is het van een absolute perfectie. Alle verlichting in ons huis is nu mooie en duurzame led verlichting, ook de buitenverlichting, en in de keuken werkt alles prima door de extra aangelegde groepen.Niet te vergeten, altijd gezellig om weer even bij te praten … Absolute top !

M.A.M. van de Weijgaert

Heel erg tevreden met de service van Installatiebedrijf F.I.T.
Niet alleen bekwaam en professioneel, ook gezellig.

In een mum van tijd was de elektrische storing in mijn huis verholpen.

Bedankt Fokko!

Ferenc Horváth

Bovenstaande beoordelingen hebben onze klanten geplaatst op Google Mijn Bedrijf. Bekijk hier alle reviews.