Home » Onze diensten » Fornuisgroep aansluiten

Fornuisgroep aansluiten

Wilt u een fornuisgroep in Groningen op professionele wijze laten aansluiten? Schakel dan de hulp in van Elektrotechnisch Installatiebedrijf FIT. Onze erkende elektricien is gespecialiseerd in het veilig aansluiten van een fornuisgroep. Maak nu een afspraak.

Veilig de fornuisgroep laten aansluiten

Elektrische kookplaten met een vermogen groter dan 3.680 Watt moeten aangesloten worden op een fornuisgroep – ook wel kookgroep. Heeft u deze niet in de meterkast, dan installeert de elektricien deze meteen voor u.

Perilex aansluiting

Elektrisch keukenapparatuur met een groot vermogen worden niet aangesloten op een 2-polige maar een 5-polige stekker; een zogenoemde perilex aansluiting. De perilex aansluiting wordt vervolgens aangesloten op de fornuisgroep om de juiste hoeveelheid stroom te kunnen leveren. De elektricien van FIT is gespecialiseerd in het aanleggen van een perilex aansluiting en helpt u hier graag mee.

Wilt u weten wat het kost om een fornuisgroep en een perilex aansluiting aan te laten leggen door Elektrotechnisch Installatiebedrijf FIT? Bel ons op 050-8508652.

F.A.Q.

Veelgestelde Vragen

u

Hoe werkt een fornuisgroep?

Een fornuisgroep bestaat uit twee groepen van 16 ampère die mechanisch verbonden zijn met een hendel. De aansluiting van het fornuis op de fornuisgroep wordt geregeld via een Perilex systeem.
u

Hoeveel Watt kan er op een fornuisgroep?

Een fornuisgroep bestaat uit twee groepen van elk 16 ampère. Het maximale vermogen dat aangesloten kan worden op een fornuisgroep is 7360 Watt.
u

Wat is het verschil tussen een fornuisgroep en een krachtgroep?

Een fornuisgroep gebruik je voor apparaten met een maximaal vermogen van 7,3 kW. Een krachtgroep gebruik je voor apparaten met een maximaal vermogen van 11 kW.
u

Moet een fornuisgroep achter een aardlekschakelaar?

Ondanks dat een fornuisgroep uit twee installatieautomaten bestaat wordt deze als één groep aangesloten op een aardlekschakelaar.
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Offerte aanvragen fornuisgroep aansluiten

Bent u benieuwd wat het gaat kosten als een erkende elektricien uw fornuisgroep aansluit? U kunt ons bereiken op 050-8508652.

Recensies van klanten

 • review rating 5  Fokko, is een man van kwaliteiten en weet waar hij mee bezig is.. Wat ook erg fijn is als ik ergens een probleempje heb op het gebied van elektriciteit of verlichting dan is Fokko de man die ik bel..En hij zorgt dat het wordt geregeld..Ook voor andere klussen weet hij altijd wel een vakman te vinden die mij weer op weg kan helpen..Fokko is dan ook absoluut een persoon die echt met je mee denkt,zodat je alles kwalitatief en hoogwaardig geregeld krijgt

  thumb Ronnie Weijer

  review rating 5  Fokko is buitengewoon vakkundig. Daarnaast is hij erg vriendelijk en flexibel. Nooit te beroerd om in het weekend of in de avonduren nog even langs te komen!

  thumb Jeroen Nijssen
 • review rating 5  Wegens problemen met verouderde verlichting Fokko ingeschakeld. Een erg fijne ervaring! Meedenkend, professioneel, perfectionistisch, alles in goed overleg met als eindresultaat een vernieuwde, veilige, moderne plafondverlichting. Fokko is vakkundig met hart voor de zaak. Eerlijk, kritisch en betrouwbaar.

  thumb Inge

  review rating 4  Fokko, is een man van kwaliteiten en weet waar hij mee bezig is.. Wat ook erg fijn is als ik ergens een probleempje heb op het gebied van elektriciteit of verlichting dan is Fokko de man die ik bel..En hij zorgt dat het wordt geregeld..Ook voor andere klussen weet hij altijd wel een vakman te vinden die mij weer verder kan helpen..dus iemand die ook mee denkt.

  thumb Ronnie Weijer
 • review rating 5  Fokko heeft ons na onze verhuizing en bij een verbouwing uitstekend van advies gediend. Hij denkt kritisch mee en komt met creatieve oplossingen. Fokko is een uitstekend vakman. Hij stelt hoge eisen aan zichzelf en het eindresultaat. Fokko werkt zorgvuldig en kiest voor duurzame oplossingen. Ingewikkelde electrotechnische problemen zijn voor hem een uitdaging die hij graag aangaat. Aanrader!

  thumb Michiel Jongsma

  review rating 5  Fokko is een echt vakman. Hij denkt mee, komt met inventieve oplossingen en is niet te beroerd om ook in het weekend of in de avond langs te komen. Hij heeft mijn hele badkamer van nieuwe bedrading en verlichting voorzien. Mijn badkamer is FIT proof. Topkwaliteit! Dankjewel Fokko!

  thumb Marc Holterman
Bovenstaande beoordelingen hebben onze klanten geplaatst op Google Mijn Bedrijf. Bekijk hier alle reviews.