Home » Onze diensten » Fornuisgroep aansluiten

Fornuisgroep aansluiten

Wilt u een fornuisgroep in Groningen op professionele wijze laten aansluiten? Schakel dan de hulp in van Elektrotechnisch Installatiebedrijf FIT. Onze erkende elektricien is gespecialiseerd in het veilig aansluiten van een fornuisgroep. Maak nu een afspraak.

Veilig de fornuisgroep laten aansluiten

Elektrische kookplaten met een vermogen groter dan 3.680 Watt moeten aangesloten worden op een fornuisgroep – ook wel kookgroep. Heeft u deze niet in de meterkast, dan installeert de elektricien deze meteen voor u.

Perilex aansluiting

Elektrisch keukenapparatuur met een groot vermogen worden niet aangesloten op een 2-polige maar een 5-polige stekker; een zogenoemde perilex aansluiting. De perilex aansluiting wordt vervolgens aangesloten op de fornuisgroep om de juiste hoeveelheid stroom te kunnen leveren. De elektricien van FIT is gespecialiseerd in het aanleggen van een perilex aansluiting en helpt u hier graag mee.

Wilt u weten wat het kost om een fornuisgroep en een perilex aansluiting aan te laten leggen door Elektrotechnisch Installatiebedrijf FIT? Bel ons op 050-8508652.

F.A.Q.

Veelgestelde Vragen

u

Hoe werkt een fornuisgroep?

Een fornuisgroep bestaat uit twee groepen van 16 ampère die mechanisch verbonden zijn met een hendel. De aansluiting van het fornuis op de fornuisgroep wordt geregeld via een Perilex systeem.
u

Hoeveel Watt kan er op een fornuisgroep?

Een fornuisgroep bestaat uit twee groepen van elk 16 ampère. Het maximale vermogen dat aangesloten kan worden op een fornuisgroep is 7360 Watt.
u

Wat is het verschil tussen een fornuisgroep en een krachtgroep?

Een fornuisgroep gebruik je voor apparaten met een maximaal vermogen van 7,3 kW. Een krachtgroep gebruik je voor apparaten met een maximaal vermogen van 11 kW.
u

Moet een fornuisgroep achter een aardlekschakelaar?

Ondanks dat een fornuisgroep uit twee installatieautomaten bestaat wordt deze als één groep aangesloten op een aardlekschakelaar.
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Offerte aanvragen fornuisgroep aansluiten

Bent u benieuwd wat het gaat kosten als een erkende elektricien uw fornuisgroep aansluit? U kunt ons bereiken op 050-8508652.

Recensies van klanten

 • 5 star review  Heel erg tevreden met de service van Installatiebedrijf F.I.T. Niet alleen bekwaam en professioneel, ook gezellig. In een mum van tijd was de elektrische storing in mijn huis verholpen. Bedankt Fokko!

  thumb Ferenc Horváth

  5 star review  Absolutely amazing service with a reasonable price. The previous owner of my appartment screwed up my electric outlet. He fixed it entirely, replaced my circuit box and cared to check my other outlets. He found that another outlet was not grounded properly. That's what I call professionalism.

  thumb Steven Wan
 • 5 star review  Het plaatsen van een wallbox voor het opladen van een electrische auto en een nieuwe (kwalitatief als uiterlijk erg mooie) 3-fase groepenkast is door Fokko met humor, vakkennis en een aan perfectionisme grenzende gedrevenheid uitgevoerd. Zeer tevreden dus. Jimmy.

  thumb Lysanne L.

  5 star review  Super friendly, knowledgeable and great service, I can only highly recommend this electrician. Excellent quality and professional work for a fair price and also support in English.

  thumb LAtechniker
 • 5 star review  Toen fokko voor het eerst bij ons was, voelde het direct vertrouwd. Fokko heeft bij ons een nieuwe meterkast geplaatst en de keuken voorzien van al het elektra. Overlegd alles voordat hij wat doet, en komt zijn afspraken ook na.

  thumb jeffrey ros

  5 star review  Fokko, is een man van kwaliteiten en weet waar hij mee bezig is.. Wat ook erg fijn is als ik ergens een probleempje heb op het gebied van elektriciteit of verlichting dan is Fokko de man die ik bel..En hij zorgt dat het wordt geregeld..Ook voor andere klussen weet hij altijd wel een vakman te vinden die mij weer op weg kan helpen..Fokko is dan ook absoluut een persoon die echt met je mee denkt,zodat je alles kwalitatief en hoogwaardig geregeld krijgt

  thumb Ronnie Weijer
Bovenstaande beoordelingen hebben onze klanten geplaatst op Google Mijn Bedrijf. Bekijk hier alle reviews.