Home » Onze diensten » Fornuisgroep aansluiten

Fornuisgroep aansluiten

Wilt u een fornuisgroep in Groningen op professionele wijze laten aansluiten? Schakel dan de hulp in van Elektrotechnisch Installatiebedrijf FIT. Onze erkende elektricien is gespecialiseerd in het veilig aansluiten van een fornuisgroep. Maak nu een afspraak.

Veilig de fornuisgroep laten aansluiten

Elektrische kookplaten met een vermogen groter dan 3.680 Watt moeten aangesloten worden op een fornuisgroep – ook wel kookgroep. Heeft u deze niet in de meterkast, dan installeert de elektricien deze meteen voor u.

Perilex aansluiting

Elektrisch keukenapparatuur met een groot vermogen worden niet aangesloten op een 2-polige maar een 5-polige stekker; een zogenoemde perilex aansluiting. De perilex aansluiting wordt vervolgens aangesloten op de fornuisgroep om de juiste hoeveelheid stroom te kunnen leveren. De elektricien van FIT is gespecialiseerd in het aanleggen van een perilex aansluiting en helpt u hier graag mee.

Wilt u weten wat het kost om een fornuisgroep en een perilex aansluiting aan te laten leggen door Elektrotechnisch Installatiebedrijf FIT? Bel ons op 050-8508652.

F.A.Q.

Veelgestelde Vragen

u

Hoe werkt een fornuisgroep?

Een fornuisgroep bestaat uit twee groepen van 16 ampère die mechanisch verbonden zijn met een hendel. De aansluiting van het fornuis op de fornuisgroep wordt geregeld via een Perilex systeem.
u

Hoeveel Watt kan er op een fornuisgroep?

Een fornuisgroep bestaat uit twee groepen van elk 16 ampère. Het maximale vermogen dat aangesloten kan worden op een fornuisgroep is 7360 Watt.
u

Wat is het verschil tussen een fornuisgroep en een krachtgroep?

Een fornuisgroep gebruik je voor apparaten met een maximaal vermogen van 7,3 kW. Een krachtgroep gebruik je voor apparaten met een maximaal vermogen van 11 kW.
u

Moet een fornuisgroep achter een aardlekschakelaar?

Ondanks dat een fornuisgroep uit twee installatieautomaten bestaat wordt deze als één groep aangesloten op een aardlekschakelaar.
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Offerte aanvragen fornuisgroep aansluiten

Bent u benieuwd wat het gaat kosten als een erkende elektricien uw fornuisgroep aansluit? U kunt ons bereiken op 050-8508652.

Recensies van klanten

 • review rating 5  Via iemand anders bij Fokko terecht gekomen toen we een accuut probleem hadden met een aardschakelaar in onze nieuwe woning, waar het eea aan andere problemen achter weg kwam. Hij kwam dezelfde middag nog langs en heeft het probleem snel en vakkundig verholpen (Oa groepen herschikt). Fokko werkt snel en netjes (echte perfectionist), communiceert goed en is vriendelijk. De kosten vielen ook reuze mee. Gelijk maar even gevraagd of hij binnenkort tijd heeft om de elektra in de schuur ook in orde te maken. Ik zou hem zeker aanbevelen!

  thumb Roderick Van 't Hoog

  review rating 5  Via iemand anders bij Fokko terecht gekomen toen we een accuut probleem hadden met een aardschakelaar in onze nieuwe woning, waar het eea aan andere problemen achter weg kwam. Hij kwam dezelfde middag nog langs en heeft het probleem snel en vakkundig verholpen (Oa groepen herschikt). Fokko werkt snel en netjes (echte perfectionist), communiceert goed en is vriendelijk. De kosten vielen ook reuze mee. Gelijk maar even gevraagd of hij binnenkort tijd heeft om de elektra in de schuur ook in orde te maken. Ik zou hem zeker aanbevelen!

  thumb Roderick Van 't Hoog
 • review rating 5  In mijn jaren 30 woning alle elektra laten vervangen: een nieuwe groepenkast, verplaatsen en aarden stopcontacten en extra groepen. Fokko heeft het kundig en zeer netjes gedaan. Een fijn detail is dat hij alvast enkele lichtpunten had aangesloten. Bij de volgende klussen in huis schakel ik hem zeker weer in.

  thumb W.J.H. Flokstra

  review rating 5  Fokko heeft ons zeer professioneel geholpen! Ik ben erg tevreden over het werk, en de uitgebreide afwerking. Alles is keurig voor elkaar!

  thumb Jos van Opstal
 • review rating 5  Onlangs door Fokko mijn inductie en oven laten aansluiten, nieuwe groepenkast en mijn nieuwe lampen laten ophangen. Fokko levert vakwerk, werkt netjes, is geduldig en betrouwbaar.

  thumb Renate van Veen

  review rating 5  Uitstekende ervaringen met Fokko de Jong. Vernieuwen meterkasten, licht- en kabel adviezen en aanpassingen daarvan. Perfecte service tot in het weekend! Prettige man met verstand van zaken.

  thumb jan erik baarveld
Bovenstaande beoordelingen hebben onze klanten geplaatst op Google Mijn Bedrijf. Bekijk hier alle reviews.