Home » Onze diensten » Groepenkast uitbreiden

Groepenkast uitbreiden

Het uitbreiden van uw groepenkast is raadzaam wanneer u regelmatig te maken heeft met een stroomstoring, óf wanneer u van plan bent om het aantal grote stroomverbruikers in uw huis uit te breiden. Onze erkende elektricien is gespecialiseerd in het vervangen en uitbreiden van groepenkasten. Wij helpen u dan ook graag bij de uitbreiding van uw groepenkast, zodat deze voldoet aan de gewenste stroomvoorziening.

Groepenkast uitbreiden voor inductie?

De laatste tijd stappen veel mensen over op inductie koken. Per slot van rekening moeten we geleidelijk aan van het gas af…

Een inductieplaat vraagt veel stroom. Wanneer er 4 zones tegelijkertijd worden gebruikt, is er gemiddeld 30 Ampère aan stroom voor nodig. Om dat mogelijk te maken, dient er in de groepenkast een dubbele groep te worden geïnstalleerd. Dit wordt een kook- of fornuisgroep genoemd. Aangezien het om een dubbele groep gaat (2x16A) is een 5-aderige kabel tussen de fornuisgroep en de inductieplaat noodzakelijk. Daarnaast dient de fornuisgroep ook door een aardlekschakelaar te zijn beveiligd.

Als u een foto van uw groepenkast appt naar 06-26098835 ontvangt u zo snel mogelijk gratis advies. Of we komen even langs.

Groepenkast uitbreiden met aardlekschakelaar

Een aardlekschakelaar is een persoonsbeveiliging die de stroomkring verbreekt bij een lekstroom naar aarde.

Voorbeeld: door een isolatiedefect in een wasmachine komt het metalen omhulsel van de wasmachine onder spanning te staan. Het metalen omhulsel is verbonden met aarde waardoor er een lekstroom naar aarde vloeit. Een goed werkende aardlekschakelaar zal binnen 300ms de stroomkring verbreken om u te beschermen tegen aanrakingsgevaar.

Er mogen niet meer dan 4 groepen op 1 aardlekschakelaar worden aangesloten. Een fornuisgroep (dubbele groep voor inductie) telt als 1 groep. In een tot woning bestemd gebouw dienen minimaal 2 aardlekschakelaars in de groepenkast te zijn opgenomen.

Wilt u meer informatie? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Of bel ons op nummer 050-8508652 of op 06-26098835.

F.A.Q.

Veelgestelde Vragen

u

Wanneer moet ik mijn groepenkast uitbreiden?

Als het aantal elektronische apparaten in uw huis sterk toeneemt en er geen ruimte meer is in uw groepenkast, zal u de groepenkast uit moeten breiden. Een andere reden om uw groepenkast uit te breiden is omdat uw nieuwe apparatuur een hoge energiebehoefte heeft en uw huidige 1-fase groepenkast overbelast.
u

Wat kost het uitbreiden van een groepenkast?

Wilt u weten wat het uitbreiden van uw groepenkast gaat kosten? U kunt ons bereiken op 050-8508652.
u

Welke groepenkast heb ik nodig?

Welke groepenkast u nodig heeft hangt af van het aantal groepen dat u nodig bent, welke componenten er in de groepenkast komen (kookgroep, beltrafo, krachtgroep, overspanningsbeveiliging, etc.) en of u een 1-fase of 3-fase groepenkast nodig heeft.
u

Wat is het verschil tussen een 1 fase en 3 fase groepenkast?

Uw groepenkast is met kabels verbonden met het elektriciteitsnet. Bij een 1-fase-aansluiting komt er één fasedraad en een nuldraad binnen. Bij een 3-fasenaansluiting komen drie fasedraden van ieder 230 V uw meterkast binnen. En de nuldraad.
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Onderhoud aan uw groepenkast

Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste ongelukken met elektriciteit ontstaan door achterstallig onderhoud van de meterkast of ondeskundigheid van de gebruiker. Wij helpen onze klanten bij de onderhoud van de groepenkast.

Denk bijvoorbeeld aan het testen van de aardlekschakelaars, het controleren op beschadigingen en slijtage, enzovoorts. Door de groepenkast regelmatig te laten onderhouden minimaliseert u de kans op een kortsluiting, stroomstoring of brand.

Recensies van klanten

 • 5 star review  Heel erg tevreden met de service van Installatiebedrijf F.I.T. Niet alleen bekwaam en professioneel, ook gezellig. In een mum van tijd was de elektrische storing in mijn huis verholpen. Bedankt Fokko!

  thumb Ferenc Horváth

  5 star review  Absolutely amazing service with a reasonable price. The previous owner of my appartment screwed up my electric outlet. He fixed it entirely, replaced my circuit box and cared to check my other outlets. He found that another outlet was not grounded properly. That's what I call professionalism.

  thumb Steven Wan
 • 5 star review  Het plaatsen van een wallbox voor het opladen van een electrische auto en een nieuwe (kwalitatief als uiterlijk erg mooie) 3-fase groepenkast is door Fokko met humor, vakkennis en een aan perfectionisme grenzende gedrevenheid uitgevoerd. Zeer tevreden dus. Jimmy.

  thumb Lysanne L.

  5 star review  Super friendly, knowledgeable and great service, I can only highly recommend this electrician. Excellent quality and professional work for a fair price and also support in English.

  thumb LAtechniker
 • 5 star review  Toen fokko voor het eerst bij ons was, voelde het direct vertrouwd. Fokko heeft bij ons een nieuwe meterkast geplaatst en de keuken voorzien van al het elektra. Overlegd alles voordat hij wat doet, en komt zijn afspraken ook na.

  thumb jeffrey ros

  5 star review  Fokko, is een man van kwaliteiten en weet waar hij mee bezig is.. Wat ook erg fijn is als ik ergens een probleempje heb op het gebied van elektriciteit of verlichting dan is Fokko de man die ik bel..En hij zorgt dat het wordt geregeld..Ook voor andere klussen weet hij altijd wel een vakman te vinden die mij weer op weg kan helpen..Fokko is dan ook absoluut een persoon die echt met je mee denkt,zodat je alles kwalitatief en hoogwaardig geregeld krijgt

  thumb Ronnie Weijer
Bovenstaande beoordelingen hebben onze klanten geplaatst op Google Mijn Bedrijf. Bekijk hier alle reviews.