Home » Onze diensten » Groepenkast uitbreiden

Groepenkast uitbreiden

Het uitbreiden van uw groepenkast is raadzaam wanneer u regelmatig te maken heeft met een stroomstoring, óf wanneer u van plan bent om het aantal grote stroomverbruikers in uw huis uit te breiden. Onze erkende elektricien is gespecialiseerd in het vervangen en uitbreiden van groepenkasten. Wij helpen u dan ook graag bij de uitbreiding van uw groepenkast, zodat deze voldoet aan de gewenste stroomvoorziening.

Groepenkast uitbreiden voor inductie?

Wanneer u ervoor kiest om op elektriciteit te gaan koken met een inductiekookplaat, dan betekent dit dat uw stroomverbruik omhoog gaat. Het is belangrijk dat uw groepenkast of stoppenkast dit verbruik aan kan. Weet u niet zeker of uw groepenkast dit aan kan? Maak een foto van uw groepenkast en stuur deze via WhatsApp naar 06-26098835. Onze elektricien zal u dan van advies voorzien.

Groepenkast uitbreiden met aardlekschakelaar

Een aardlekschakelaar is een extra beveiliging in uw groepenkast. Bij een stroom lek of overspanning, zorgt een aardlekschakelaar er automatisch voor dat de elektrische installatie spanningsloos wordt. Tegenwoordig mag er per aardlekschakelaar maximaal 4 groepen van 16 ampère worden aangesloten. Neem contact op met Elektrotechnisch Installatiebedrijf FIT als u een extra aardlekschakelaar wil aanleggen in uw groepenkast.

F.A.Q.

Veelgestelde Vragen

u

Wanneer moet ik mijn groepenkast uitbreiden?

Als het aantal elektronische apparaten in uw huis sterk toeneemt en er geen ruimte meer is in uw groepenkast, zal u de groepenkast uit moeten breiden. Een andere reden om uw groepenkast uit te breiden is omdat uw nieuwe apparatuur een hoge energiebehoefte heeft en uw huidige 1-fase groepenkast overbelast.
u

Wat kost het uitbreiden van een groepenkast?

Wilt u weten wat het uitbreiden van uw groepenkast gaat kosten? U kunt ons bereiken op 050-8508652.
u

Welke groepenkast heb ik nodig?

Welke groepenkast u nodig heeft hangt af van het aantal groepen dat u nodig bent, welke componenten er in de groepenkast komen (kookgroep, beltrafo, krachtgroep, overspanningsbeveiliging, etc.) en of u een 1-fase of 3-fase groepenkast nodig heeft.
u

Wat is het verschil tussen een 1 fase en 3 fase groepenkast?

Uw groepenkast is met kabels verbonden met het elektriciteitsnet. Bij een 1-fase-aansluiting komt er één fasedraad en een nuldraad binnen. Bij een 3-fasenaansluiting komen drie fasedraden van ieder 230 V uw meterkast binnen. En de nuldraad.
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Onderhoud aan uw groepenkast

Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste ongelukken met elektriciteit ontstaan door achterstallig onderhoud van de meterkast of ondeskundigheid van de gebruiker. Wij helpen onze klanten bij de onderhoud van de groepenkast.

Denk bijvoorbeeld aan het testen van de aardlekschakelaars, het controleren op beschadigingen en slijtage, enzovoorts. Door de groepenkast regelmatig te laten onderhouden minimaliseert u de kans op een kortsluiting, stroomstoring of brand.

Recensies van klanten

 • review rating 5  Via iemand anders bij Fokko terecht gekomen toen we een accuut probleem hadden met een aardschakelaar in onze nieuwe woning, waar het eea aan andere problemen achter weg kwam. Hij kwam dezelfde middag nog langs en heeft het probleem snel en vakkundig verholpen (Oa groepen herschikt). Fokko werkt snel en netjes (echte perfectionist), communiceert goed en is vriendelijk. De kosten vielen ook reuze mee. Gelijk maar even gevraagd of hij binnenkort tijd heeft om de elektra in de schuur ook in orde te maken. Ik zou hem zeker aanbevelen!

  thumb Roderick Van 't Hoog

  review rating 5  Via iemand anders bij Fokko terecht gekomen toen we een accuut probleem hadden met een aardschakelaar in onze nieuwe woning, waar het eea aan andere problemen achter weg kwam. Hij kwam dezelfde middag nog langs en heeft het probleem snel en vakkundig verholpen (Oa groepen herschikt). Fokko werkt snel en netjes (echte perfectionist), communiceert goed en is vriendelijk. De kosten vielen ook reuze mee. Gelijk maar even gevraagd of hij binnenkort tijd heeft om de elektra in de schuur ook in orde te maken. Ik zou hem zeker aanbevelen!

  thumb Roderick Van 't Hoog
 • review rating 5  In mijn jaren 30 woning alle elektra laten vervangen: een nieuwe groepenkast, verplaatsen en aarden stopcontacten en extra groepen. Fokko heeft het kundig en zeer netjes gedaan. Een fijn detail is dat hij alvast enkele lichtpunten had aangesloten. Bij de volgende klussen in huis schakel ik hem zeker weer in.

  thumb W.J.H. Flokstra

  review rating 5  Fokko heeft ons zeer professioneel geholpen! Ik ben erg tevreden over het werk, en de uitgebreide afwerking. Alles is keurig voor elkaar!

  thumb Jos van Opstal
 • review rating 5  Onlangs door Fokko mijn inductie en oven laten aansluiten, nieuwe groepenkast en mijn nieuwe lampen laten ophangen. Fokko levert vakwerk, werkt netjes, is geduldig en betrouwbaar.

  thumb Renate van Veen

  review rating 5  Uitstekende ervaringen met Fokko de Jong. Vernieuwen meterkasten, licht- en kabel adviezen en aanpassingen daarvan. Perfecte service tot in het weekend! Prettige man met verstand van zaken.

  thumb jan erik baarveld
Bovenstaande beoordelingen hebben onze klanten geplaatst op Google Mijn Bedrijf. Bekijk hier alle reviews.