Home » Onze diensten » Groepenkast uitbreiden

Groepenkast uitbreiden

Het uitbreiden van uw groepenkast is raadzaam wanneer u regelmatig te maken heeft met een stroomstoring, óf wanneer u van plan bent om het aantal grote stroomverbruikers in uw huis uit te breiden. Onze erkende elektricien is gespecialiseerd in het vervangen en uitbreiden van groepenkasten. Wij helpen u dan ook graag bij de uitbreiding van uw groepenkast, zodat deze voldoet aan de gewenste stroomvoorziening.

Groepenkast uitbreiden voor inductie?

De laatste tijd stappen veel mensen over op inductie koken. Per slot van rekening moeten we geleidelijk aan van het gas af…

Een inductieplaat vraagt veel stroom. Wanneer er 4 zones tegelijkertijd worden gebruikt, is er gemiddeld 30 Ampère aan stroom voor nodig. Om dat mogelijk te maken, dient er in de groepenkast een dubbele groep te worden geïnstalleerd. Dit wordt een kook- of fornuisgroep genoemd. Aangezien het om een dubbele groep gaat (2x16A) is een 5-aderige kabel tussen de fornuisgroep en de inductieplaat noodzakelijk. Daarnaast dient de fornuisgroep ook door een aardlekschakelaar te zijn beveiligd.

Als u een foto van uw groepenkast appt naar 06-26098835 ontvangt u zo snel mogelijk gratis advies. Of we komen even langs.

Groepenkast uitbreiden met aardlekschakelaar

Een aardlekschakelaar is een persoonsbeveiliging die de stroomkring verbreekt bij een lekstroom naar aarde.

Voorbeeld: door een isolatiedefect in een wasmachine komt het metalen omhulsel van de wasmachine onder spanning te staan. Het metalen omhulsel is verbonden met aarde waardoor er een lekstroom naar aarde vloeit. Een goed werkende aardlekschakelaar zal binnen 300ms de stroomkring verbreken om u te beschermen tegen aanrakingsgevaar.

Er mogen niet meer dan 4 groepen op 1 aardlekschakelaar worden aangesloten. Een fornuisgroep (dubbele groep voor inductie) telt als 1 groep. In een tot woning bestemd gebouw dienen minimaal 2 aardlekschakelaars in de groepenkast te zijn opgenomen.

Wilt u meer informatie? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Of bel ons op nummer 050-8508652 of op 06-26098835.

F.A.Q.

Veelgestelde Vragen

u

Wanneer moet ik mijn groepenkast uitbreiden?

Als het aantal elektronische apparaten in uw huis sterk toeneemt en er geen ruimte meer is in uw groepenkast, zal u de groepenkast uit moeten breiden. Een andere reden om uw groepenkast uit te breiden is omdat uw nieuwe apparatuur een hoge energiebehoefte heeft en uw huidige 1-fase groepenkast overbelast.
u

Wat kost het uitbreiden van een groepenkast?

Wilt u weten wat het uitbreiden van uw groepenkast gaat kosten? U kunt ons bereiken op 050-8508652.
u

Welke groepenkast heb ik nodig?

Welke groepenkast u nodig heeft hangt af van het aantal groepen dat u nodig bent, welke componenten er in de groepenkast komen (kookgroep, beltrafo, krachtgroep, overspanningsbeveiliging, etc.) en of u een 1-fase of 3-fase groepenkast nodig heeft.
u

Wat is het verschil tussen een 1 fase en 3 fase groepenkast?

Uw groepenkast is met kabels verbonden met het elektriciteitsnet. Bij een 1-fase-aansluiting komt er één fasedraad en een nuldraad binnen. Bij een 3-fasenaansluiting komen drie fasedraden van ieder 230 V uw meterkast binnen. En de nuldraad.
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Onderhoud aan uw groepenkast

Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste ongelukken met elektriciteit ontstaan door achterstallig onderhoud van de meterkast of ondeskundigheid van de gebruiker. Wij helpen onze klanten bij de onderhoud van de groepenkast.

Denk bijvoorbeeld aan het testen van de aardlekschakelaars, het controleren op beschadigingen en slijtage, enzovoorts. Door de groepenkast regelmatig te laten onderhouden minimaliseert u de kans op een kortsluiting, stroomstoring of brand.

Recensies van klanten

 • review rating 5  Fokko, is een man van kwaliteiten en weet waar hij mee bezig is.. Wat ook erg fijn is als ik ergens een probleempje heb op het gebied van elektriciteit of verlichting dan is Fokko de man die ik bel..En hij zorgt dat het wordt geregeld..Ook voor andere klussen weet hij altijd wel een vakman te vinden die mij weer op weg kan helpen..Fokko is dan ook absoluut een persoon die echt met je mee denkt,zodat je alles kwalitatief en hoogwaardig geregeld krijgt

  thumb Ronnie Weijer

  review rating 5  Fokko is buitengewoon vakkundig. Daarnaast is hij erg vriendelijk en flexibel. Nooit te beroerd om in het weekend of in de avonduren nog even langs te komen!

  thumb Jeroen Nijssen
 • review rating 5  Wegens problemen met verouderde verlichting Fokko ingeschakeld. Een erg fijne ervaring! Meedenkend, professioneel, perfectionistisch, alles in goed overleg met als eindresultaat een vernieuwde, veilige, moderne plafondverlichting. Fokko is vakkundig met hart voor de zaak. Eerlijk, kritisch en betrouwbaar.

  thumb Inge

  review rating 4  Fokko, is een man van kwaliteiten en weet waar hij mee bezig is.. Wat ook erg fijn is als ik ergens een probleempje heb op het gebied van elektriciteit of verlichting dan is Fokko de man die ik bel..En hij zorgt dat het wordt geregeld..Ook voor andere klussen weet hij altijd wel een vakman te vinden die mij weer verder kan helpen..dus iemand die ook mee denkt.

  thumb Ronnie Weijer
 • review rating 5  Fokko heeft ons na onze verhuizing en bij een verbouwing uitstekend van advies gediend. Hij denkt kritisch mee en komt met creatieve oplossingen. Fokko is een uitstekend vakman. Hij stelt hoge eisen aan zichzelf en het eindresultaat. Fokko werkt zorgvuldig en kiest voor duurzame oplossingen. Ingewikkelde electrotechnische problemen zijn voor hem een uitdaging die hij graag aangaat. Aanrader!

  thumb Michiel Jongsma

  review rating 5  Fokko is een echt vakman. Hij denkt mee, komt met inventieve oplossingen en is niet te beroerd om ook in het weekend of in de avond langs te komen. Hij heeft mijn hele badkamer van nieuwe bedrading en verlichting voorzien. Mijn badkamer is FIT proof. Topkwaliteit! Dankjewel Fokko!

  thumb Marc Holterman
Bovenstaande beoordelingen hebben onze klanten geplaatst op Google Mijn Bedrijf. Bekijk hier alle reviews.