Home » Kennisbank » Wat is de stekkerproef?

Wat is de stekkerproef?

Met de stekkerproef kunt u er achter komen wat de oorzaak is van de stroomuitval. U kunt namelijk eerst zelf een aantal controles uitvoeren. Hieronder leest u hoe u dat kunt doen.

 

1. Schakel alle groepen in uw groepenkast, óf verwijder de zekeringen van de groepen.

2. Haal in uw gehele woning de stekkers uit de stopcontacten. Ben je niks vergeten? Bijvoorbeeld in de tuin, schuur of berging?

3. Schakel de aardlekschakelaar en de groepen in uw groepenkast opnieuw in.

4. Plaats nu één voor één de stekkers in het stopcontact en zet daarbij ook de apparaten om de beurt aan. Wacht tot het apparaat automatisch aanslaan zoals bijvoorbeeld bij een cv ketel. Ga pas daarna door naar het volgende apparaat.

5. Valt de aardlekschakelaar opnieuw uit op het moment dat u een stekker in het stopcontact steekt of een apparaat aanzet? Dan heeft u de oorzaak van de stroomstoring gevonden. Het apparaat zal gerepareerd of vervangen moeten worden.

6. Geeft geen enkel apparaat een probleem, maar blijft de stroom toch uitvallen? Controleer dan eerst of er geen sprake is van overbelasting. Blijft uw aardlekschakelaar alsnog uitvallen? Dan is er hoogstwaarschijnlijk een probleem met uw installatie. Neem in dit geval contact op met onze elektricien: 050-8508652.

Wilt u hulp van een
ervaren elektricien in Groningen?

De elektricien van Elektrotechnisch Installatiebedrijf FIT helpt u graag. U kunt bij ons terecht voor installatie, onderhoud en reparatie van uw elektra. Ook bij kortsluiting staat onze elektricien 24 uur per dag voor u klaar in de regio Groningen!